A 10 legjobb film között Tóth Barnabás Oscar-díjra esélyes filmje

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján – közölte az amerikai filmakadémia keddre virradóra Los Angelesben.

A filmakadémia idén 93 alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő 10 művet, a magyar film többek között a cseh Festett Madár (The Painted Bird), az észt Truth and Justice, a francia Nyomorultak (Les Misérables), az észak-macedón Mézkirálynő (Honeyland), a dél-koreai Élősködők (Parasite) és a spanyolok ikonikus rendezőjének Pedro Almodóvar nak Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) című filmjével száll versenybe.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével. Főbb szerepekben Nagy Mari, Lukács Andor, Zayzon Zsolt, Jordán Adél és Zsurzs Kati látható.

Az eredetileg televízióba szánt ­- a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült – film külön engedéllyel került végül a magyar mozikba, melynek világpremierje a Oscar előszobájaként is számontartott coloradói Telluride Filmfesztiválon volt. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írta, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes volt, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő. A film Inforg-M&M Film Kft gyártásában készült.

megosztás
Share on Facebook
Facebook
0

1 thought on “A 10 legjobb film között Tóth Barnabás Oscar-díjra esélyes filmje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük