Már Budapesten is várják a könyvesboltok a vásárlókat

Május 18-ától a fővárosban is hatályát veszti a kijárási korlátozás, így a nagyobb könyvesbolt hálózatok újra tárt karokkal várják vásárlóikat. Az online vásárlásnak hála, az elmúlt időszakban, az otthon biztonságában is gond nélkül lehetett gyarapítani a házi könyvtárunkat, mától azonban az egész ország területén megtehetjük, hogy belelapozunk a legújabb kötetekbe vagy csak beszippantjuk az új könyvek illatát.

Libri és Bookline üzletek

Mától (május 18.) a Libri vidéki könyvesboltjai mellett, már a budapesti üzletekben is várják a vásárlókat. A Libri Könyvesboltok az újranyitással kapcsolatban az alábbi tájékoztatót adta:

 • Könyvesboltjainkban minden vásárlónk számára kötelező az egészségügyi maszk viselése, hozd magaddal a tiédet.
 • Ha teheted, egyedül gyere vásárolni, válogatni.
 • Tarts legalább másfél méteres távolságot a többi vásárlótól. Ha tudsz, fizess bankkártyával.

Boltjaink nyitvatartása a járványügyi helyzet alakulásától függően bármikor változhat, a libri.hu/boltok oldalon azonban mindig naprakész információkat találtok.

A Bookline  – a Libri-Bookline cégcsoporton belül – az országban legnagyobb lefedettséggel rendelkező online könyváruházként a Bookline könyvesboltokat érintő, könyvrendelések átvételi lehetőségéről az alábbi tájékoztatást adta:

Május 11-től kizárólag csomagátadó pontként, az online rendelések átvételére megnyitjuk két budapesti könyvesboltunkat az Astoriánál illetve a Móricz Zsigmond körtérnél. Bolti vásárlásra egyelőre nem lesz lehetőség. Akárcsak eddig, továbbra is mindent megteszünk vásárlóink és kollégáink egészségéért, éppen ezért a könyvesboltokban az egészségügyi maszk viselése minden vásárló számára kötelező. Téged pedig arra kérünk, hogy boltban történő rendelés átvételekor, illetve vásárláskor te is tarts szem előtt néhány egyszerű szabályt:

 • amennyiben teheted, érkezz egyedül,
 • tarts legalább másfél méteres távolságot a többi vásárlótól,
 • és lehetőség szerint bankkártyával fizess.

A Libri Könyvesboltokban történő átvételről:

Május 4-étől a Libri számos vidéki könyvesboltja megnyitotta kapuit, így a bolti vásárlás mellett ezekben a boltokban az online rendelések átvételére is újra lehetőséged van. Akárcsak eddig, továbbra is mindent megteszünk partnerünkkel együtt a vásárlóink és kollégáink egészségéért, éppen ezért a könyvesboltokban az egészségügyi maszk viselése minden vásárló számára kötelező. Naprakész információkért látogass el az Átvevőhelyeink oldalára.

Líra Könyvesboltok

Líra bolthálózatánál – a visszavonásig érvényes rendkívüli nyitva tartás szerint – a május 18-tól a vidéki boltok mellett a Pest megyei, valamint a budapesti könyvesboltok is nyitva lesznek. Tájékoztatójukban az alábbi információk olvashatóak:    

Kedves Vásárlóink!

Boltjaink ismét várják a könyvszerető vásárlókat az egész ország területén! Folyamatosan állunk vissza a normál nyitvatartási időre, addig is igyekszünk a táblázatban lévő nyitvatartási időket tartani, ha ettől eltérnénk rendkívüli okokból, akkor elnézésüket kérjük. Kérjük, hogy Önök is segítsenek betartani az egészségügyi előírásokat, ha boltunkba látogatnak:

 • Viseljenek maszkot;
 • A pénztárhoz csak fizetéskor fáradjanak 2 méteren belülre;
 • Ha tehetik, használják a kártyás fizetés lehetőségét;
 • Mind a bolti dolgozóktól, mind a többi vásárlótól tartsák be a 2 méteres védőtávolságot;
 • Boltjaink korosztályi korlátozások nélkül látogathatók a teljes nyitvatartási időben!

Kiemelt kép: Fallon Michael/ Unsplash

megosztás
Share on Facebook
Facebook
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük